Over ons


Wij zijn Raf & Cindy uit Kuringen. We hebben 3 kinderen: Robin, Sam en Jelle. Alle 5 zijn wij gebeten door het hondenvirus.

Sinds we elkaar leerden kennen neemt de hond een belangrijke, onmisbare plaats in in ons leven. In 1998 kwam ons eerste hondje, een Amerikaanse Cocker, Summer in ons leven. Al snel volgde er een 2de cockertje, Brandy. Door de fokster van Brandy kwamen we voor het eerst in aanraking met het tentoonstellingsgebeuren. In 2000 kregen we ons eerste nestje pups. Hier werd de eerste grondsteen gelegd van onze verdere toekomst als fokker. In deze periode heeft Raf, als een van de eerste in België, de cursus hondenfokken gevolgd en deze ook met glans voltooid.

Het is tijdens onze veelvuldige tentoonstellingsbezoeken dat we voor het eerst in contact kwamen met de Toller. Het was liefde op het eerste gezicht. Doordat ze toen maar heel sporadisch voorkwamen op shows, duurde het even vooralleer we ons eigen Tollertje vonden. Via allerlei keurmeesters zijn we op zoek gegaan naar een eerste Tollerpupje. In 2006 was het dan zover, Dakota kwam in ons leven en niet lang daarna was ook Kahlua er. Het ras viel nog beter mee dan we hadden durven dromen. Zo lief, zo leergierig. We hadden beiden al hondenschoolervaring achter ons liggen, maar nog nooit hadden we zo snel de verschillende klassen op de hondenschool doorlopen. Raf met Kahlua en Cindy met Dakota. Ook op de show deed Kahlua het meer dan voortreffelijk.

In 2008 kregen we ons eerste nestje Tollertjes. Ondertussen zijn we reeds een aantal jaren verder maar genieten we nog van elk nestje puppies alsof het ons eerste nestje is. We hopen dan ook dat we hier nog vele jaren mee verder kunnen doen en wie weet komt 1 van onze pups wel bij jullie terecht ...